Zajednička proizvodnja guma

Bez autora
Aug 16 2012

Rukovodstvo „Trajal korporacija”, koja zapošljava 1.600 radnika, uspešno je okončalo sve pripreme za potpisivanje ugovora o dugoročnoj poslovno-tehničkoj saradnji sa gigantom beloruske gumarske industrije „Belšinom” iz Minska. Delegacija beloruske kompanije, predvođena inženjerom Ivanom Kotlarovim, glavnim konstruktorom, završila je juče višednevno upoznavanje sa mogućnostima gumarsko-hemijske industrije u Kruševcu i zaključila da postoje svi uslovi da se u „Trajalu”, na slobodnim kapacitetima, proizvode teretne i industrijske gume robne marke „Belšina”. Generalni direktor „Trajal korporacije” Hristo Krušarski i predstavnik „Belšine” Ivan Kotlarov utvrdili su obim proizvodnje, kvalitet i sve druge detalje zajedničke proizvodnje. Pošto smo prodali Fabriku auto-guma u Dedini američkom „Kuper tajersu” početkom ove godine, krenuli smo u ofanzivu da podignemo stepen uposlenosti u preostale četiri fabrike u sastavu „Trajala”...

Zajednička proizvodnja gumaRukovodstvo „Trajal korporacija”, koja zapošljava 1.600 radnika, uspešno je okončalo sve pripreme za potpisivanje ugovora o dugoročnoj poslovno-tehničkoj saradnji sa gigantom beloruske gumarske industrije „Belšinom” iz Minska.

Delegacija beloruske kompanije, predvođena inženjerom Ivanom Kotlarovim, glavnim konstruktorom, završila je juče višednevno upoznavanje sa mogućnostima gumarsko-hemijske industrije u Kruševcu i zaključila da postoje svi uslovi da se u „Trajalu”, na slobodnim kapacitetima, proizvode teretne i industrijske gume robne marke „Belšina”.

Generalni direktor „Trajal korporacije” Hristo Krušarski i predstavnik „Belšine” Ivan Kotlarov utvrdili su obim proizvodnje, kvalitet i sve druge detalje zajedničke proizvodnje.

– Pošto smo prodali Fabriku auto-guma u Dedini američkom „Kuper tajersu” početkom ove godine, krenuli smo u ofanzivu da podignemo stepen uposlenosti u preostale četiri fabrike u sastavu „Trajala”. Jedna od mogućnosti je upošljavanje kapaciteta Fabrike teretnih guma. Sa beloruskim partnerom smo utvrdili gotovo sve detalje, tako da uskoro predstoji formalno potpisivanje ugovora. Najznačajnije je da smo konstatovali da u pogledu tehničko-tehnološke i kadrovske opremljenosti zadovoljavamo sve kriterijume „Belšine”, koja upošljava više hiljada radnika, i da su pneumatici robne marke „Trajal”, odnosno naše „trajalke” postale i ostale brend u toj zemlji. „Kuper tajersu” nismo prodali robnu marku, već samo fabriku, uz ustupanje određenog broja radnika, zaključili smo da je uputno da se u Minsku proizvode te auto-gume pod istim imenom, sa našom recepturom i našim alatima, koje smo već pripremili. Verujem da ćemo uspeti u naporima da „Trajal” uspešno posluje i posle izdvajanja Fabrike auto-guma u Dedini – kaže Krušarski.

„Trajal korporacija”, pored Fabrike teretnih guma, u svom sastavu ima Fabriku guma za dvotočkaše u Ćićevcu, kao i Fabriku eksploziva i pirotehnike i Fabriku zaštitnih sredstava u Kruševcu. Obim trenutne uposlenosti je oko 70 odsto. Uz povećanje obima proizvodnje, menadžment „Trajala” radi i na proširenju asortimana, u šta spada i obnova proizvodnje avionskih guma i osvajanje novih dimenzija pneumatika za potrebe avio-industrije, uključujući i avione tipa „mig”.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik